Tuesday, May 05, 2009

My 30th Birthday


Kejap jer masa berlalu, sedar tak sedar, usia dah makin meningkat. Usia makin bertambah, tanggungjawab pun makin bertambah. Hari ni genap umur aku masuk usia ke 30, macam baruuuuu je lepas umur 20.....tak sedar betul masa berlalu begitu pantas. Masa yang berlalu begitu pantas, atau mungkin aku yang terleka dibuai waktu ?

Kali ni aku sambut hari lahir bukan berseorang atau berdua, tapi bertiga. Kalau dulu, time bujang, birthday dan tak birthday saaaaama jer. Aku tak ambik pot pun, tak pernah pun aku sambut. Takder sapa peduli pun birthday aku, cuma mungkin ada la beberapa kenalan aku yang still ingat aku punya birthday,termasuklah anak-anak buah aku. Bila dah berdua, baruuuuuu aku merasa sambut birthday nih..hehehe. Sekarang dah bertiga pulak....


Tengah tunggu order kat KFC,ramai la pulak orang.

Malam ni aku tak pergi main badminton (biasa malam ni jadual main badminton), aku bawak wife dan Faris pergi KFC. Mula-mula nak makan kat sini, tapi....ramai la pulak orang malam ni. Pikir punya pikir, campur pulak Faris menunjukkan tanda-tanda bosan ( ngantuk la tu), aku tukar plan. Plan B ; Aku bawak balik makan kat umah je lah.....


Muka-muka bosan tunggu order...



Faris dah start tunjuk isyarat amaran - BOSAN


Sebelum pulang, sempat lagi ambik gambar tu.....


Wife aku beli kek untuk kali ini, kecik jer, cukup la untuk kami berdua, Faris mana bleh makan lagi. Kalu beli besar-besar pun, bukan habis aku nak makan sorang-sorang. Saiz bukan ukuran, yang penting niat dan keikhlasan tu....Faris pun excited skali, dia pulak lebih-lebih, macam dia pulak yang sambut birthday.

Faris dengan jelingan menggoda dengan niat "kalaulah aku bleh makan kek tu"

Tahap keriangan yang maksimum



Dalam meniti usia yang makin meningkat ni, aku sering kali terfikir, sejauh mana perjalanan hidup aku? , se-sempurna mana kehidupan ini ?, Sebesar mana amalan aku selama ini, dan sebesar mana dosa yang dah aku kumpul ? Usia dah bertambah, tanggungjawab bertambah, saiz keluarga pun dah bertambah......sekecil mana aku di sisi-Nya?


Abah dah 30, Faris baru 4 bulan



Gembira macam dia punya birthday lak


"Nak jugak, nak jugak"


Album My Birthday 2009






2 comments:

SarjaN yO said...

Umur dah bertambah,perjalanan hidup tetap perlu diteruskan...semoga anda tabah mghadapi dugaan dalam kehidupan...

ajai05 said...

insyaAllah...perjalanan harus diteruskan...

disable click

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...