Sunday, May 30, 2010

Ciuman membawa ke hospital

Baru je nak start cuti, aku dah start berangan dah ke sana dan ke sinun dengan kereta, tapi apakan daya, dah 2 hari aku tersadai kat rumah...tak kemana. Mana tak nya, kereta ku masuk hospital, cedera ringan.

Nak jadi cerita, keretaku telah dengan selambanya mencium bontot Wira, sungguh kurang asam. Bukan sengaja nak cium pun, yang si Wira tu dengan selamba memberi bontotnya untuk dicium, sungguh kurang asam dan kurang sopan. Sungguh tidak beradab betul, dah la buat dengan selamba, depan khalayak ramai lagi tu, penuh orang kiri kanan tengok, sungguh memalukan.


Dah la memberi ciuman dengan selamba, dengan selamba juga dia menghilangkan diri, dah la meninggalkan kesan ciuman, pergi meninggalkan ku pulak, sungguh tidak bertanggunjawab betul. Aku dengan hati yang panas, mengejar dan mencari Wira itu, namun ia hilang dalan kesesakan bandar Keningau yang kecil ini. Aku?...meratap jer lah.


Mau xmahu, terpaksa la aku tanggung sendiri semua perbelanjaan Livina ku masuk spital. Mau 4, 5 ratus habis ni. Doktor kata dalam 5 ratus gak ni, sebab ada calar dan kena cat bumber tu. Dah 2 hari masuk spital, maybe besok baru bleh kuar hospital, dan besok la jugak duitku bakal melayang.

Apa-apapun aku bersyukur kerana tak la teruk sangat apa yang berlaku, aku pun takde la mengalami sebarang kecederaan fizikal, cuma cedera dalaman je lah. Sakit hati wooo...Namun setiap yang berlaku ada hikmahnya, hanya DIA yang maha mengetahui, apa-apapun aku bersyukur dan redha dengan ketentuanNYA




3 comments:

SarjaN yO said...

xpe la,,bulan ni dpn xpayah topup kat yO la...tu la hikmah dia...hehe

ajai05 said...

stakat nak topup ko yo tu, tak terjejas pun...xde masalah punya

Gee said...

alalala pezal...ko sabar ja ah...kena balas juga org tu nti..

disable click

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...